Makina me Qera Rinas

0
222

Nëse kërkoni të merrni me qira një makinë në Rinas ose një makinë në ndonjë qytet tjetër, duhet të keni parasysh disa gjëra. Ky artikull do të përshkruajë disa nga pyetjet më të zakonshme që mund të keni në lidhje me marrjen me qira të makinave në Rinas. Do të gjeni gjithashtu informacionin që ju nevojitet për mënyrën e zgjedhjes së llojit të duhur të makinës, kohën më të lirë për të marrë me qira një makinë në Rinas dhe kërkesat e moshës për të marrë me qira një makinë në Shqipëri.

Kërkesat e moshës për të marrë me qira një makinë në Shqipëri

Marrja e një makine në Shqipëri është një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar vendin. Megjithatë, është e rëndësishme të kuptoni kërkesat për marrjen me qira të një makine në Shqipëri.

Së pari, duhet të siguroheni që jeni mbi 21 vjeç. Kjo është mosha ligjore për të vozitur në Shqipëri. Disa kompani të makinave me qira kërkojnë që ju të jeni të paktën në atë moshë.

Përndryshe, ju mund të vozitni në Shqipëri nëse keni një leje drejtimi të vlefshme nga një shtet tjetër. Ju duhet të siguroni pasaportën tuaj dhe patentën e drejtimit të kompanisë me qira. Ju gjithashtu mund të përdorni lejen tuaj ndërkombëtare të shoferit për të shpejtuar procesin e qiradhënies.

Ju duhet të jeni në gjendje të dëshmoni se keni mbajtur patentë shoferin për të paktën një vit. Në varësi të llojit të makinës që dëshironi të merrni me qira, mund t’ju duhet të plotësoni një sërë kërkesash të tjera. Në përgjithësi, të gjitha makinat duhet të pajisen me një çantë të ndihmës së parë. Do t’ju duhet gjithashtu një kartë krediti e vlefshme.

Llojet më të njohura të makinave me qira në Aeroportin e Rinasit

Ndër kompanitë e shumta të marrjes me qira të makinave në Aeroportin e Rinasit të Tiranës, Ace spikat si më popullorja, pjesërisht falë çmimit më të lirë të makinave prej 41 dollarësh në ditë. Modelet më të njohura nga kompania përfshijnë Hyundai Accent dhe Fiat Panda. Përveç çmimit të tij më të lirë, do të jeni të kënaqur të dini se ato ofrojnë një gamë të gjerë ofertash që i përshtaten buxhetit tuaj.

Makina më e shtrenjtë me qira nuk është aspak një listë shteruese. Në fakt, nuk ekziston as një markë e vetme e makinave me qira që nuk ofron shërbim në aeroport. Por, nëse doni tarifën më të lirë, është e mençur të bëni kërkimin tuaj paraprakisht.

Është një ide e mirë të mbani para me vete kur merrni me qira një automjet në aeroportin e Rinasit të Tiranës, dhe ka shumë pika karburanti për të zgjedhur. Megjithatë, jo të gjitha stacionet pranojnë karta krediti.

Koha më e lirë për të marrë me qira një makinë në Aeroportin e Rinasit

Pavarësisht nëse jeni duke udhëtuar drejt Shqipërisë për biznes apo kënaqësi, marrja me qira e një makine në Aeroportin e Tiranës do ta bëjë udhëtimin tuaj më të lehtë dhe më të përshtatshëm. Ju mund të merrni me qira një makinë nga disa kompani në aeroport, duke përfshirë Ace, Auto Rent, SICILY BY CAR, SIXT dhe Avis. Koha më e mirë për të marrë me qira një makinë në aeroportin e Rinasit është janari, kur kostoja mesatare është rreth 38% më e ulët se pjesa tjetër e vitit.

Për të rezervuar makinën më të lirë me qira në Aeroportin e Tiranës, mund të merrni në konsideratë marrjen me qira të fundjavës. Kjo do t’ju kursejë para, veçanërisht nëse planifikoni të shkoni diku që nuk ka metro ose tren. Nëse keni nevojë për një qira afatgjatë, do të dëshironi të shikoni për marrjen me qira nga VIPCars.

Tarifa e anulimit për marrjen me qira të makinës në Rinas

Në varësi të ofruesit tuaj të marrjes me qira të makinës, mund të tarifoheni me një tarifë anulimi. Kjo do të varet nga rezervimi juaj dhe koha kur e bëni atë. Nëse nuk dëshironi të paguani tarifën e anulimit, mund ta anuloni rezervimin tuaj brenda 24 orëve nga bërja e tij. Nëse nuk e bëni këtë, do të tarifoheni me 50 dollarë.

Shumë ofrues të makinave me qira paguajnë një tarifë shtesë ditore për çdo shofer shtesë. Kjo është zakonisht një tarifë e vogël për person. Kjo paguhet në sportelin e qirasë.

Disa kompani do të paguajnë një tarifë shtesë për shoferët e rinj. Kjo mund të jetë deri në 3.00 EUR në ditë. Megjithatë, disa makina me qira nuk e paguajnë këtë. Në mënyrë tipike, një shofer shtesë kërkohet të jetë së paku 18 vjeç, të plotësojë të njëjtat kushte moshe si qiramarrësi kryesor dhe të ketë patentë drejtimi.

Kthimi i një makine në Rinas

Përdorimi i një makine me qira për të eksploruar Tiranën dhe rrethinat përreth është një mënyrë e shkëlqyer për të maksimizuar qëndrimin tuaj. Qyteti është shtëpia e shumë monumenteve kulturore dhe historike, të tilla si Galeria Kombëtare e Arteve me emrin e duhur. Ndërsa jeni atje, shikoni kullën mbresëlënëse të orës dhe merrni parasysh disa nga arkitekturat më të vjetra të vendit. Nëse ndiheni më energjik, mund të bëni edhe një turne nëpër parqet dhe monumentet e shumta të qytetit. Të shijosh Shqipërinë e vjetër është gjithashtu një ide e mirë, me fushën e golfit më të vlerësuar të vendit vetëm dy milje larg. Dhe, ndërsa jeni në zonë, mund të dëshironi të lëvizni pranë parkut më të vogël kombëtar të vendit. Dhe, ndërsa jeni në të, mos harroni të bëni një pazar në dhjetëra dyqane antike të shpërndara nëpër qytet.